Hedvig Stockholm

Nytt märke i butiken, välkommen Hedvig Stockholm!

Hedvig Stockholm drivs av:
Hedvig Andér som är utbildad kostymdesigner i USA, före detta chef för Dramatens kostymateljé och nu arbetar regelbundet som stylist på bla TV. Hon anlitas ofta som föreläsare om klädernas betydelse i vardagen. Hedvig har gett ut boken ”Hitta din stil med Hedvig”

Maria Ahnström är utbildad vid Stockholms Tillskärarakademi där hon också undervisar och sedan 25 år är flitigt anlitad mönsterkonstruktör för en rad välkända varumärken.

Målet för Hedvig Stockholm är att tillverka kollektioner som håller över tid och passar kvinnor i alla åldrar. Hållbarhet och miljötänk genomsyrar hela verksamheten. Plaggen tillverkas i Lettland på en mindre fabrik som drivs av enbart kvinnor. De har ordentlig lön, kollektivavtal och en bra arbetsmiljö. Det täta och bra samarbetet med fabriken borgar för hög kvalitet och gör att även små volymer kan tillverkas utan överproduktion. Plaggen levereras till Sverige med båt. Den bastrikå av viskos som alltid finns med i kollektionen är OEKO-TEX certifierad och alltså fri från skadliga kemikalier. Företaget återanvänder kartonger och förpackningsmaterial.

Visst låter det bra?
I butiken hittar du toppar och blusar i viskostrikå i läckra höstfärger, varmt välkommen!