Ullstrumpor

Nu har vi fyllt på med varma och sköna merinoullstrumpor i flera olika modeller!
Strumporna tillverkas i Sverige och materialet är merinoull (60-75%) på insidan och polyamid på utsidan för att öka slitstyrkan. De tål maskintvätt i 60 grader. Strumporna har lös resår men är stickade på ett sätt som gör att de inte glider ner. Finns i både dam och herrstorlekar.

Den tunnaste sorten finns som ankelstrumpa eller knästrumpa och får plats i alla skor. Den är som en vanlig tunn bomullsstrumpa i tjocklek. Vill man ha en mellantjock variant så finns en härlig frottéstickad ankelstrumpa. Rejält tjocka frottéstickade raggsockor finns också.

Jag har själv testat alla varianter och tycker de fungerar utmärkt. Den tunna ankelsockan och knästrumpan funkar bra i vanliga skor. Knästrumporna har jag alltid när jag joggar vintertid och de glider inte ner. De är betydligt varmare än en bomullsstrumpa och värmer även om man blir våt om fötterna. Den mellantjocka ankelstrumpan i ullfrotté har jag ofta i mina kängor där det finns lite mer plats. Raggsockorna är perfekta som tofflor på kalla golv, som nattstrumpor och i de lite för stora gummistövlarna!